In best practices

De levering en beheer van een veilige digitale werkplek met dito applicaties en aanverwante dienstverlening vereist hoogopgeleide mensen met verschillende kwaliteiten. In onze samenleving wordt de term hoog opgeleid geassocieerd met een reguliere HBO of Universitaire opleiding.

Maar wat als je op dat niveau wel kunt denken-en-werken in een specialistisch IT-gebied? Maar 4-8 jaar lang dagelijks in de schoolbanken zitten je echt niet gegeven is? Wat dan?

Binnen de huidige samenleving ontstaat dan al snel het gevoel op een dood spoor te zitten. De basisschool was al saai. En de CITO-toetsen sturen je richting een vervolg met weinig of geen uitdagingen (zo lijkt het toch).

Eenmaal gestart blijkt die vervolgopleiding inderdaad maar een saaie boel. Bovendien merk je dat docenten je lang niet altijd begrijpen en soms zelfs  “niet weten wat ze met je aan moeten”. Maja – je bent nog leerplichtig. Dus er zit niet veel anders op dan door de zure appel aan vele regeltjes en “zinloze” lessen heen te bijten!

Op enig moment is daar dan toch die felbegeerde eindstreep (al dan niet met een diploma). Maar dan staat de volgende uitdaging voor de deur: een boterham verdienen.

Al snel blijkt dat wervende sollicitatiebrieven schrijven opnieuw een brug te ver is. Laat staan in de daaropvolgende kennismakingsgesprekken jezelf op een positieve, passende manier in de kijker spelen: het lijkt soms net of je op een andere planeet zit. Met als voorlopig resultaat een uitkering en vele uurtjes achter je computer “gamen”… soort van dan toch… 😋

Een van de missies van IT visibility is het doorbreken van die vicieuze cirkel. Dit doen we door een veilige werkomgeving te creëren die inspeelt op jouw intrinsiek motivatie en “game”-kwaliteiten; ook zonder een afgeronde HBO of Universitaire opleiding:

  • Ga je het liefst achter de schermen aan de slag met de laatste stand van de techniek? Gaan we regelen!
  • Zit je liever aan tafel bij klanten om ze te helpen bij het inregelen van een veilige digitale werkplek? Prima!
  • Maak je er een sport van om mensen te helpen bij het nemen van hobbels die voor hen op een onneembare vesting lijken? Top – gaan we veel plezier aan beleven!

Door slimme combinaties te maken tussen mensen, hun specialismes en werkmethodes creëren we de nodige operationele vrijheidsgraden. Een daarvan is werken met autonome teams van 8-10 mensen. Waardoor er voor iedereen een passende uitdaging en dito manier van werken is; samen *de* driver achter iemands intrinsieke motivatie.

In combinatie met een innovatieve, klant/markt gedreven bedrijfsvoering zorgen we er ook voor dat we als organisatie in relatief rustige, blauwe oceanen kunnen blijven rondzwemmen; altijd goed voor een stukje stabiliteit en continuïteit.

Op die manier dragen we niet alleen ons steentje bij aan een veilige, digitale samenleving. Maar voorkomen we ook dat mensen tussen de wal-en-het-schip terecht komen. Ze blijven daardoor hun waarde behouden voor onze samenleving. En zonder een beroep te doen op het uitkeringen circuit.

 

Wil je meer weten? Neem de hobbel en bel of mail een van ons:

Henk van Ee: 06 – 4215 8182 | [email protected]

Will Moonen: 06 – 54338411 | [email protected]

 

ITV360: een veilige, digitale werkplek start hier!